نکتور (Fast Connector)
فست کانکتور (Fast Connector)
اکثر افراد برای اینکه سرعت روند نصب فیبر نوری در FTTH را افزایش دهند از فست کانکتور فیبر نوری استفاده میکنند. زیرا همانطور که مطالعه کردید فست کانکتور فیبر نوری نیاز به فیوژن کردن ندارد. به دلیل حذف مرحله فیوژن کردن فیبر نوری و مراحل اتصال تار فیبر به کانکتور باعث میشود سرعت پیاده سازی شبکه به صورت فوق العاده چشمگیری افزایش پیدا میکند.
با توجه به توسعه FTTH ، استفاده از فست کانکتور (Fast Connector) بیشتر رواج یافته است .فست کانکتور با عملکرد فوق العاده، سرعت ارتباط فیبر نوری به خانه را بیشتر میکند.
مونتاژ در محل با استفاده از Fast Connector، می تواند به بهبود طراحی منعطف سیم کشی نوری و همچنین کاهش زمان مورد نیاز برای کانکتورایز کردن فیبر منجر گردد.
با گسترش یافتن FTTH، فست کانکتور یک راه حل مناسب برای سیم کشی نوری در داخل ساختمانها و طبقات جهت کاربردهای LAN و CCTV و … می باشد.
ویژگی فست کانکتور فیبر نوری:
- سرعت و آسانی نصب: فست کانکتور به دلیل عدم نیاز به فیوژن و پولیش کردن فیبرها، نصب آسان و سریعی را امکان پذیر میکنند. این امر موجب کاهش زمان و هزینه نصب شبکههای فیبر نوری میشود.
- عملکرد بالا: فست کانکتور فیبر نوری عملکرد با کیفیتی دارند و اتصالات استحکام و پایداری را فراهم میکنند.
- اتصالات قابل تعویض: FAST CONNECTOREها قابلیت جدا شدن و تعویض را دارند. این امر به کاربران این امکان را میدهد تا در صورت نیاز به تعویض کانکتورها، این عمل را به راحتی انجام دهند.
- استفاده در محیطهای مختلف: مقاومت خوبی در برابر عوامل محیطی مانند گرد و غبار، رطوبت و
چرا باید از فست کانکتور استفاده کرد؟
به عنوان یک اِلمان اتصال فیبر نوری، Fast Connector در بهبود عملکرد مؤثر در تکنولوژی FTTH نقش بسزایی دارد. برای آماده سازی آن، مدت زمان کوتاهی برای اتصال فیبر (حداکثر تا ۳۰ ثانیه) نیاز است. به غیر از ابزارهای استاندارد آماده سازی فیبر، هیچ ابزار تخصصی دیگری برای اتصال کانکتورها نیاز نیست.
مزایای فست کانکتور (Fast Connector):
- عملکرد سریع و راحت
- عدم نیاز به ابزار خاص
- هزینه پایین
بیشترین استفاده از فست کانکتور برای کابل های دراپ بین آخرین باکس توزیع و OTO می باشد.
فست کانکتورهای فیبر نوری بر اساس ساختار به چند دسته تقسیم میشوند؟
اگر به دنبال این هستید تا بدانید فست کانکتورهای فیبر نوری بر اساس ساختار به چند دسته تقسیم میشود. بهتر است بدانید که به دو دسته تقسیم میشوند. دسته اول فست کانکتورهای نوری به وسیله اتصالات مکانیکی هستند و دسته دوم هم از فست کانکتورهای نوری به وسیله ذوب حرارتی میباشد. در این میان بهتر است ذکر کنیم که فست کانکتورهای نوری به وسیله اتصالات مکانیکی بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد.
ساختار فست کانکتور فیبر نوری
فست کانکتور فیبر نوری از اتصال مکانیکی یک fiber stub که توسط کارخانه نصب شده است و یک فرول سرامیکی که توسط کارخانه پولیش شده است تشکیل میشود. لازم به ذکر است بدانید فست کانکتور فیبر نوری قابلیت این را دارد که زمان اتصال کانکتور را به کمتر از 30 ثانیه برساند.
کاربرد فست کانکتور در کجاست؟
کاربرد فست کانکتور بسیار زیاد است. به همین دلیل تصمیم گرفتهایم چند نمونه از این کاربردها را ذکر کنیم. در گام اول بهتر است بدانید فست کانکتورهای فیبر نوری در شبکه های پیش فرض یا سازمانی کاربرد بسیار زیادی دارند. از سوی دیگر بهتر است به کاربردی بودن آن در اتصالات LAN / WAN اشاره کنیم. در ادامه باید به موارد دیگر همچون کاربرد در FTTX، تعمیر یا تعویض در محل، تست تجهیزات، باکس و ترمینال های نوری، پچ پنلها و ترمینیشن تجهیزات فیبر اشاره کنیم.
فست کانکتورهای فیبر نوری بر اساس ساختار به چند دسته تقسیم میشوند؟
اگر به دنبال این هستید تا بدانید فست کانکتورهای فیبر نوری بر اساس ساختار به چند دسته تقسیم میشود. بهتر است بدانید که به دو دسته تقسیم میشوند. دسته اول فست کانکتورهای نوری به وسیله اتصالات مکانیکی هستند و دسته دوم هم از فست کانکتورهای نوری به وسیله ذوب حرارتی میباشد. در این میان بهتر است ذکر کنیم که فست کانکتورهای نوری به وسیله اتصالات مکانیکی بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد.
فست کانکتور فست کانکتور ف
آموزش تصویری نصب فست کانکتور
در این قسمت از مقاله قصد داریم راهنمای تصویری نصب فست کانکتور فیبر نوری را به شما آموزش بدهیم. لازم به ذکر است بدانید فست کانکتور را میتوانید در عرض چند دقیقه مونتاژ کنید. روند نصب فست کانکتور بسیار آسان است. از این رو بهتر است بدانید این کار نیاز به ابزار خاصی ندارد و تنها کافیست استریپر فیبر، دستمال مرطوب و کلیور فیبر نوری در اختیار داشته باشید. در ادامه بهتر است ذکر کنیم مونتاژ اتصال فیبر نیاز به منبع تغذیه ندارد. اگر قصد دارید نصب فست کانکتور را آموزش ببینید پیشنهاد میکنیم آموزش تصویری فست کانکتور را دنبال کنید.
استریپ کردن در نصب فست کانکتور
اولین مرحله برای نصب فست کانکتور استریپ کردن است که تصویر آن در قسمت زیر قابل مشاهده میباشد. شایان ذکر است بدانید برای اینکه به تارهای اصلی دسترسی پیدا کنید باید با استفاده از استریپر عایق دور آن را بردارید و با استفاده از الکل و دستمال مرطوب بدون پرز آن را تمیز نمایید.
ست کانکتور فست کانکتور فست کانکتور فست کانکتور
کلیو یا برش فیبر نوری
دستگاهی که در تصویر زیر مشاهده میکنید کلیور نام دارد. توجه داشته باشید بعد از تمیز شدن فیبر باید توسط این دستگاه مقداری از سیم را برش دهید. شاید برای شما سوال پیش بیاد که چرا سر سیم را با استفاده از سیم چین معمولی برش نمیدهیم؟ در پاسخ به این سوال بهتر است ذکر کنیم که سیم چینهای معمولی نمیتوانند در هنگام برش یک سر صاف و یکدست در اختیار کاربر قرار دهند اما این دستگاه به صورت خودکار یک سطح صاف در اختیار شما قرار میدهد.
فست کانکتور
پیوند یا جوش دادن فیبر نوری
در این قسمت از کار باید به پیوند یا جوش دادن فیبر نوری بپردازیم. برای این کار یک دستگاه مخصوص وجود دارد که تصویر آن در قسمت زیر قابل مشاهده است. توجه داشته باشید باید منوی دستگاه را در حالت AUTO قرار دهید. این دستگاه بعد از تشخیص دادن سر تارهای فیبر به صورت اتوماتیک و خودکار عملیات فیوژن را انجام میدهد. در نهایت بعد از از تمام شدن مراحل انجام کار با کشش فیبرها، آنها را به صورت کامل تست میکند.
مراحل اتصال کابل فیبر نوری به فست کانکتور ST (پیوند مکانیکی)
در این قسمت از کار باید فیبر پیوند خورده را از داخل دستگاه خارج نمایید. بعد از انجام این کار باید تیوب حرارتی را طوری قرار دهید که در مرکز اتصال واقع شود تا بتواند آن را کامل پوشش دهد. در ادامه مسیر باید مجدداً استریپ کردن و کلیو کردن را انجام دهید.
اتصال به کانکتور ST
در ابتدا باید سرفیبر را آماده کرده و به آرامی داخل کانکتور قرار دهید. این مسئله در تصویر شماره ۱ کامل مشخص میباشد. در ادامه برای جداسازی کانکتور از گیرهها باید انتهای فیبر را فشار دهید تا یک قوس ایجاد شود. در این صورت میتوانید متوجه شوید که آیا اتصال کانکتور درست برقرار شده است یا خیر. بعد از اینکه جداسازی گیره از کانکتور انجام شد باید غلاف محافظ را از قسمت سر کانکتور وارد آن کنید.