کابل فیبر نوری هوایی (ADSS)
کابل فیبر نوری هوایی به انگلیسی Aerial Fiber Cable یکی از انواع کابل های فیبر نوری است که عموما جهت نصب بیرونی و قرار گیری بر فراز انواع دکل ها و نصب هوایی استفاده می شود. با توجه به محیط نصب آنها،طراحی کابل فیبرنوری هوایی باید به گونه ای باشد تا مانع از تخریب محیط زیست و آسیب رساندن به طبیعت گردد و همچنین از سرقت انها محافظت شود. روش قرار گیری کابل های هوایی کار سختی نیست چراکه می توان از خط دکل های هوایی موجود جهت نصب استفاده نمود که باعث صرفه جویی بیشتر در هزینه های ساخت و ساز و کوتاه شدن دوره نصب و راه اندازی می شود. کابل های فیبر نوری هوایی به راحتی تحت تأثیر بلایای طبیعی مانند طوفان، یخ زدگی، سیل و غیره و همچنین تأثیر نیروی انبساط و انقباض و ضعیف شدن قدرت مکانیکی خود قرار می گیرند. بنابراین، میزان خرابی کابلهای فیبر نوری هوایی بیشتر از کابلهای فیبر نوری کانالی یا دفن مستقیم است
کابل فیبر نوری هوایی (ADSS):
این نوع کابل دارای ساختار متفاوت و بدون ژله یا خشک میباشد.
برای حفاظت کابل در مقابل نفوذ رطوبت از نوار جاذب رطوبت استفاده می شود.
این کابل در مجاورت کابل های فشارقوی استفاده می گردد و دارای روکش مقاوم ضد ترک (Anti Track) می باشد.
نیروی کشش کابل زیاد می باشد که البته متناسب با شرایط جوی و نحوه کاربرد ، نیروی کشش متناسبا تنظیم و طراحی می گردد.
این کابل در دو نوع SPAN50 و SPAN80 تولید می گردد.
برای دریافت دیتاشیت روی PBN-H1-000 – ADSS SM SPAN50 کلیک نمایید.
کابل های فیبر نوری هوایی که با دارا بودن مهار در ساختمان کابل به صورت هوایی و نصب بر روی تیر ها مورد استفاده قرار می گیرند در دو نوع ADSS و OSSC تولیدمی شوند که نمونه ADSS این کابل ها کاربرد بیشتری داشته و با مشخصات متنوعی تولید و عرضه می شود.
ممکن است سوالی مطرح شود که کابل های هوایی غالبا از نوع سینگل مود، مالتی مود و یا NZ می باشند که جواب این سوال این است که کابل های نوری هوایی ADSS و OSSC تولید شده غالبا از نوع single mode می باشند و به همین دلیل تولید کنندگان این فیبر های نوری این کابل ها را به صورت تک حالته یا سینگل مد تولید می نمایند.
نوع بعدی کابل فیبر نوری هوایی ADSS;، یک کابل تمام دی الکتریک خود پشتیبانی (ADSS) با نخ آرامید اضافی جهت پشتیبانی ویژگی خودنگهدار کابل است و نیاز به رشته سیم مفتولی را از بین می برد. ساختار رایج ترین کابل های ADSS می باشد.
کابل های ADSS اغلب جهت طی نمودن فواصل زیاد در هنگام پشتیبانی از دکل های برق استفاده می شود. همچنین هنگامی که در نزدیکی خطوط فشار قوی در نیروگاه های توزیع و پست های فشار قوی استفاده می شود محبوب است.
اگر بخواهیم به پرکاربردترین فیبر های نوری هوایی موجود در بازار اشاره نماییم، باید به انواع :
- ۲۴ کر ۶*۴ (OSSC (dj
- ۲۴ کر ۶*۴ (OSSC (sj
- ۲۴کر ۱۲*۲ (ADSS span (80
- ۲۴ کر SM +NZ ADSS span 110
- ۲۴ کر ۶*۴ ADSS span 50
اشاره نمود.
Span در معرفی فیبر های نوری هوایی ADSS مربوط به فاصله تیر ها از هم می باشد که به عنوان نمونه span 50 مربوط به پروژه هایی می باشد که فاصله تیر های نصب شده از هم حداکثر ۵۰ متر باید باشد و برای فاصله های بیشتر استفاده از فیبر های نوری هوایی با span بالا توصیه می شود.
برای دریافت دیتاشیت روی PBN-H1-000-final کلیک نمایید.
کابل های OPGW:
OPGW(Optical Ground Wire) نوعی از کابل می باشد که در خطوط فوق توزیع و انتقال مورد استفاده قرار می گیرد. كابل OPGW از یک یا چند تیوپ آلومینیومی یا استنسل استیل حاوی تعداد معینی از فیبر های نوری و سیم های فولادی با روکش آلومینیوم در لایه اول و سیم های فولادی ، آلومینیومی و آلومینیوم آلیاژی و یا ترکیبی از آنها در دیگر لایه ها، بر اساس نوع مشخصات الکتریکی و مکانیکی مورد نظر،تشکیل شده است. تعداد فیبر های نوری به کارگرفته شده در تیوپ ها متغییر بوده و بر اساس نیاز و درخواست مشتری می تواند از 1 فیبر آغاز شده و به اعدادی همچون 48،24،12 و حتی بالاتر نیز برسد.
از كابلهاي OPGW در بالاترين نقطة دكلهاي خطوط انتقال استفاده ميشود. در تولید و طراحی كابلهاي OPGW می توان از فیبرهای Single-mode و Multi-mode استفاده نمود.فيبرهاي Single–mode ، در مسافتهاي بالاتر از یک کیلومتر با پهنای باند بالا و فیبر های Multi-mode در مسافت های کمتر از یک کیلومتر با پهنای باندهای کمتر، مورد استفاده قرار می گیرند.کابل های OPGW از نظر ظاهری مشابه سیم های گارد (شیلدوایر) و یا هادی های ACSR بوده و در خطوط قدیمی موجود جایگزین سیم های گارد شده و در طراحی خطوط جدید انتقال،به عنوان محصولی با دو کاربرد مورد استفاده قرار می گیرند
فیبر نوری هوایی ADSS چیست؟
نمونه های ۲۴ کرADSS فیبر های نوری هوایی کاربرد بیشتری دارندو همان گونه که مطح شد فیبر های نوری هوایی ADSS با span های متنوع ۵۰، ۸۰ و ۱۱۰ تولید می شوند که این مربوط به قدرت مهار کابل در یک فاصله مشخص می باشد که باید تیر ها در همان فاصله نصب شده باشند.
در ایران فببر های نوری هوایی به صورت ویژه توسط برند های مختلف تولید می شوند که کارخانه شهید قندی یزد شناخته شده ترین نام در زمینه تولید انواع کابل های نوری به شمار می رود.