دوربین مداربسته
دوربین مداربسته
دوربین مداربسته چیست ؟
به وسیلهای که توسط آن ضبط تصاویر در جهت اهداف نظارتی و شخصی انجام می گیرد دوربین مداربسته می گویند.
از اولین دوربین مداربسته در سال 1942 استفاده شد.
اولین دوربین های تجاری در سال 1949 در امریکا با عنوان Vericon به بازار عرضه شدند.
نکته قابل توجه این عرضه، عدم نیاز به مجوز دولتی برای استفاده از دوربین مداربسته بود.
انواع دوربین مدار بسته بر اساس تکنولوژی ساخت
دوربین مداربسته آنالوگ معمولی
این دوربین ها اولین نسل و رایج ترین دوربین مداربسته به حساب می آیند.
دوربین های آنالوگ به دلیل قیمت پایین، سیستم کوچک و نصب راحت یکی از انتخاب های کاربران خانگی و حتی کسب و کارهای کوچک به حساب می آید.
سیستم دوربین های مداربسته آنالوگ از یک یا چندین دوربین آنالوگ، یک دستگاه DVR (ضبط تصاویر به صورت دیجیتال) و کابل کواکسیال جهت اتصال دوربین ها به DVR تشکیل شده است. تصاویر ضبط شده در دوربین مداربسته به صورت آنالوگ جهت پردازش به دستگاه DVR ارسال می شود. سپس، به فرمت دیجیتال تبدیل می شود. دوربین های آنالوگ نسبت به دیگر دوربین های مداربسته از کیفیت پایین تری برخوردارند، زیرا حداکثر تا وضوح 582*960 قادر به ضبط تصویر هستند.
دوربین مدار بسته آنالوگ HD
بزرگترین تفاوت این دوربین ها، وضوح بالاتر تصاویر ضبط شده می باشد. به طوری که در این تصاویر می توان چهره افراد را به آسانی تشخیص داد. دوربین های آنالوگ HD به 4 مدل HD-CVI ،AHD ،HD-SDI و HD-TVI تقسیم می شوند. همگی توانایی پشتیبانی از تصویربرداری با وضوح 1080*1920 را دارند. به جهت اختلاف قیمت پایین و کیفیت بالای این دوربین ها در مقایسه با دوربین های معمولی، گزینه مناسبی برای کاربران خانگی و تجاری می باشند.
دوربین مداربسته تحت شبکه
این دوربین ها با نام های دوربین IP یا دوربین اینترنتی نیز شناخته می شوند.
ساختار این دوربین ها به صورتی است که با تنظیم آدرس IP روی آن ها، به صورت آنلاین از طریق شبکه یا اینترنت تصاویر ارسالی از دوربین های مداربسته قابل دریافت و مشاهده می باشد.
در ساختار دوربین مداربسته تحت شبکه، تجهیزات پسیو شبکه بیشتری در مقایسه با دوربین های آنالوگ احتیاج است. برای راه اندازی این دوربین ها جهت برقراری ارتباط بین دوربین ها و سیستم های اتصالی، به سوئیچ شبکه نیاز است. همچنین جهت مشاهده محل کار و زندگی به صورت آنلاین و از طریق اینترنت، مانند دوربین های آنالوگ به مودم روتر نیاز هست. جایگزینی دستگاه NVR به جای DVR دیگر تغییر دوربین های تحت شبکه می باشد.
دوربین تحت شبکه از لنز، سنسور تصویر، پردازشگر تصویر، چیپ فشرده سازی و چیپ شبکه تشکیل شده است. نور عبوری از سنسور به سیگنال دیجیتال تبدیل شد، سپس توسط پردازشگر تصویر پردازش می شود. در مرحله آخر این دیتا فشرده سازی شده و روی شبکه ارسال می شود.
انواع دوربین مداربسته براساس ظاهر و عملکرد
دوربین مداربسته ثابت ( Fixed ) و متحرک ( PTZ ) :
دوربین های ثابت در نقطه ای مشخص قرار گرفته و یک زاویه دید ثابت در اختیار کاربر قرار می دهند.
این دوربین ها برای نظارت هر روزه روی یک مکان ثابت مناسب هستند.
دوربین مدار بسته متحرک یا PTZ دوربین هایی هستند که میتوان آن ها را در محورهای افقی و عمودی به صورت دستی یا اتوماتیک به حرکت درآورده یا روی تصویر ZOOM کنید.
دوربین مداربسته دام ( DOME )، اسپید دام ( SPEED DOME )، جعبه ای ( BOX )، بولت ( BULLET )
مزیت دوربین مداربسته تحت شبکه دام پوشش گسترده تر محیط است.
دوربین مداربسته جعبه ای قادر به پوشش تمام زوایا نیست. برای حل مشکل زاویه دید دوربین های جعبه ای، امکان عوض کردن لنز و تغییر دادن زاویه دید فراهم شده است.
دوربین مداربسته بولت دوربین استوانه ای شکل است. دارای تنوع زیاد و ویژگی های گسترده هستند. مزیت این دوربین نسبت به دوربین دام انعطاف پذیری بیشتر آن می باشد. در مناطقی مانند روی سقف و دیوار قابل نصب است.
در صورتیکه دوربین دام با هدف پوشش دهی فضاهای وسیع طراحی و تولید شده است.
دوربین اسپید دام، همان دوربین مداربسته دام است با این تفاوت که قابلیت متحرک بودن را دارد.
بدین ترتیب، فضای بسیار وسیعی را می تواند پوشش دهد.
دوربین مداربسته بی سیم ( Wireless ) و سیمی
دوربین مداربسته سیمی برای اتصال نیاز به کابل دارد، که با توجه به نوع دوربین می تواند کابل کواکسیال یا کابل شبکه باشد. این نوع دوربین با توجه به برخورداری از حداکثر پهنای باند و سرعت، ارتباطی با حداکثر پایداری و بدون وقفه ارائه می دهند. دوربین مداربسته سیمی در مقایسه با دوربین بی سیم، به دلیل عدم امکان هک شدن و شنود اطلاعات در میانه راه، امن تر است.
دوربین مداربسته بی سیم بدون نیاز به کابل، تصاویر را با استفاده از امواج وایرلس انتقال می دهد. یکی از بزرگترین مزیت های این نوع دوربین، جابجایی آسان آن است که باعث شده در مقابل دوربین های سیمی که برای جابجایی نیاز به تغییراتی در طول کابل دارند، برتری داشته باشد.
دوربین مداربسته دید در شب ( IR ) و روز
دوربین مداربسته روز امکان ضبط تصویر در تاریکی را ندارد، بنابراین قیمت ارزان و فروش محدودتری نسبت به دوربین دید در شب دارد.
دوربین مداربسته دید در شب امکان ضبط تصاویر در تاریکی و با کیفیت مطلوب را می دهد.
فروش انواع دوربین های تحت شبکه و آنالوگ پاناسونیک
برای مشاهده محصولات لطفا کلیک بفرمایید
فروش انواع دوربین های تحت شبکه و انالوگ ویووتک