فیوژن فیبر نوری

فیوژن فیبرنوری(Fuijen Fiber Optical):

 

تولید کنندگان کابل های فیبر نوری، این کابل ها را در اندازه های مشخص و محدودی تولید می کنند. به همین علت در زمان نیاز به طول بیشتر، مجبور به اتصال چند کابل فیبر نوری به هم تا رسیدن به طول مورد نظر می باشیم. که این اتصال بیشتر در ورودی ساختمان، محفظه های کابل کشی، کوپلر و هر نقطه واسطه بین فرستنده و گیرنده صورت می گیرد. همچنین در زمان قطع شدن قسمتی از کابل به دلایل مختلف نظیر حفاری نیاز به اتصال محل قطع شدگی کابل می باشد.

اتصال دو کابل فیبر نوری نیازمند تنظیم دقیق جهت جفت شدن هسته کابل ها می باشد.

به طوری که تمام نور از یک کابل فیبر نوری، به کابل متصل به آن وارد شود.

 

testfiber(1)

testfiber(1)

اتصال فیبر نوری به دو روش اجرا می شود:

1 . فیوژن فیبر نوری

2. روش مکانیکی

 

فیوژن فیبر نوری عمل اتصال (جوش دادن) دو کابل نوری به یکدیگر می باشد که توسط دستگاه فیوژن فیبر نوری انجام می شود.

اتصال فیوژن از جرقه الکتریکی برای جوش دو کابل فیبر نوری به هم استفاده می کند.

این فرایند از جوش شامل حرارت موضعی دو فیبر نوری برای ذوب و اتصال انتهایشان به هم می باشد.

testfiber(1)

فرآیند اتصال با آماده سازی انتهای هر دو فیبر برای اتصال شروع می شود.

در ابتدا حذف پوشش های محافظ از انتهای هر دو فیبر ضروری است.

سپس فیبر با استفاده از روش score-and-break شکسته می شود که فرایند cleaving می باشد.

و بعد از آن کیفیت انتهای هر فیبر با استفاده از یک میکروسکوپ بررسی می شود.
در جوش فیبر نوری، اتلاف در اتصال، رابطه مستقیم با زوایا و کیفیت انتهای فیبر دارد.
یک دستگاه فیوژن معمولی شامل دو ثابت جهت قرار گیری فیبرها در آن و دو الکترود می باشد.

میکروسکوپ به قرار گیری انتهای فیبر آماده شده در دستگاه فیوژن کمک می کند.

فیبر ها در دستگاه قرار گرفته و هم تراز می شوند و سپس با هم ذوب و متصل می شوند.
در ابتدا از سیم کروم به عنوان عنصر حرارتی برای ذوب کردن و اتصال فیبر ها به هم استفاده میشد.

تکنیک های جدید، لیزر دی اکسید کربن، جرقه الکتریکی و شعله حاصل از گاز را جایگزین کرده است.

جوش فیبر نوری با جرقه الکتریکی یک فیبر یا رشته های فیبر نوری را در یک زمان متصل می کند.

.

سایز کوچک نقطه اتصال فیوژن و توسعه دستگاه های فیوژن خودکار، اتصال از روش جرقه الکتریکی را تبدیل به یکی از محبوب ترین تکنیک های اتصال در کاربردهای تجاری کرده است. اتصال فیبر نوری بسیار پیچیده می باشد و لزوما تنظیمات به گونه ای اعمال می شود که تلفاتی کمتر از 0.02dB حاصل شود. در صورت نیاز به کاهش یک سیگنال پر قدرت، می توان از اتصال فیبر نوری به عنوان تضعیف کننده ی نوری استفاده نمود که در این صورت می توان اتصالی با حداکثر 10 dB تلفات به وجود آورد. به این ترتیب می توان از آن به عنوان تضعیف داخلی استفاده نمود. تلفات معمول اتصال فیوژن حدود 1.02 dB می باشد.

 

هر گونه خطا در زمان فیوژن باعث خرابی و تضعیف آن میشود بنابراین باید توسط یک اپراتور مجرب انجام شود.

 

testfiber(1)

ابزار کار فیبر

  • مفصل: به اشکال گوناگون مانند مکعب مستطیل یا استوانه ای (مفصل هوایی) وجود دارد که در آن کابل های نوری آرایش پیدا می کنند.

انواع مختلف مفصل شامل 606-604-403-Tdm – سامجین- نت ورگ – Net work  – و … می باشد.

 

  • دستگاه فیوژن: کورنینگ دستگاهی است که می تواند کرها را به هم جوش دهد.

 

  • وسایل مورد نیاز برای آرایش دادن آن در مفصل نظیر: گردبر، طول بر، قیچی، انبردست، سیم چین، پیچ گوشتی و … .

testfiber(1)

testfiber(1)

testfiber(1)

نحوه کار:

بعد از تمیز کردن کرها و کات کردن آن دو، آن ها را در دستگاه قرار می دهیم. باید توجه  داشت که قبل از کار ارتفاع از سطح دریا و نوع کابل که NZ و SM و غیره است را تنظیم کنیم. دستگاه دو عدد فک متحرک در طرفین دارد که می تواند کرها در عقب و جلو را بچرخاند و آن ها را سر به سر کند. به وسیله 2 عدد شیشه ریز که از جنس خود کرها می باشد جریان معادل  A 5/14 تولید می کند و به وسیله این کار کرها را به یکدیگر جوش می دهد.

.

دستگاه فیوژن فیبر نوری قابل حمل به این دلیل که می توان آنها را به هر نقطه ای حمل کرد کارایی بیشتری دارد و جایگزین دستگاه فیوژن ثابت گشته است. دستگاه های فیوژن نیاز به یک اپراتور مجرب، آموزش دیده و دقیق دارند، زیرا هر گونه خطایی در زمان فیوژن باعث تضعیف و خرابی فیوژن می گردد. کابل های فیبر نوری که دارای تعداد کرهای مشخصی می باشند به صورت End to End متصل می گردند.حاصل این اتصال برقرای ارتباط فیبر نوری با سرعت بسیار بالا و با توانایی انتقال دامنه گسترده ای از اطلاعات می باشد.

 

testfiber(1)

دستگاه فیوژن از منبع گرمایی جهت ذوب شدن تارها یا دو تار نوری در محل جوش بهره می گیرد. در گذشته و اولین دستگاه فیوژن از گاز برای این کار استفاده می شد. هم اکنون انتقال این گرما از طریق پرتو افشانی لیزر و یا قوص الکتریکی در محل جوش صورت می پذیرد.

.

کابل های فیبر نوری جزء کابل های تولیدی تکنولوژی بالا در جهان به شمار می آیند و معمولا از چندین لایه تشکیل می شوند. در واقع دستگاه فیوژن باید با عمل Splicing یا فیوژن ارتباط بین دو تار را برقرار نماید. تارهای نوری باید در هنگام عمل جوش کاملا تمیز و به صورت صحیح برش خورده باشند. هر گونه خمیدگی بیش از انداره استاندارد در کابل های نوری یا محل جوش فیبر نوری باعث قطعی موقت و یا دائم در کابل می شود.افت فیوژن فیبر نوری به طور مستقیم با تنظیمات دستگاه و اپراتور بستگی دارد همچنین استفاده از ابزار های صحیح در انجام فیوژن مانند استیریپر Stripper و کاتر یا کلیور Cleaver به طور دقیق در مورد کابل های نوری دقت فیوژن را بالا می برد.

.

پاکیزه بودن تارها در محل جوش از دیگر عوامل موثر در جوش فیبر نوری است دستگاه فیوژن در گذشته از تکنولوژی میکروسکوپی امکان دیدن تارها جهت فیوژن را برای اپراتور فراهم می کردند ولی هم اکنون اکثر دستگاه های فیوژن دارای لنز های با قدرت بزرگنمایی مناسب می باشند.Crimp حرارتی در واقع به عنوان تکیه گاه تارهای نوری به هم جوش داده در محل جوش قرار می گیرد وبعد از دیدن حرارت مناسب از محل جوش یا فیوژن محافظت فیزیکی می نماید.

.

امروزه دستگاه های فیوژن معمولاً از تکنولوژی قوص الکتریکی و یا لیزر استفاده می کنند. جوش های لیزری در دستگاه ها باعث سرعت بخشیدن به عمل فیوژن می شود. با این حال دستگاه فیوژن نیاز به (Programing) برنامه ریزی های مختلف قبل از انجام فیوژن کابل های مختلف فیبر نوری دارند. دستگاه فیوژن فیبر نوری با تکنولوژی قوص الکتریکی سرعت عمل بالاتری نسبت به دیگر دستگاه های فیوژن قابل حمل دارند.

.

تعداد محدودی از دستگاه های فیوژن را می توان در بازار یافت که هنوز با تکنولوژی میکروسکوپی Manual کار می کنند در این نوع دستگاه فیوژن فیبر نوری تقریبا 90% عمل جوش را اپراتور انجام می دهد. هم اکنون اکثر دستگاه های فیوژن از تکنولوژی لنزهای میکروسکوپی استفاده می کنند که با داشتن نمایشگر TFT LCD بهترین کیفیت جوش را در هنگام ارتعاش قوص الکتریکی به نمایش می گذارند. در این دستگاه ها عمل جوش توسط دستگاه فیوژن صورت می گیرد و تنها 60% فیوژن به دقت اپراتور بستگی دارد اگرچه تنظیمات دستگاه نیز به عهده اپراتور می باشد.

.

دستگاه فیوژن فیبر نوری در صنعت ارتباطات و مخابرات کارایی گسترده ای دارد.

شبکه های فیبر نوری بسیار سرعت بالایی دارند و دقت انتقال اطلاعات نیز در آنها گسترده می باشد.

همچنین پایین بودن میزان افت اطلاعات و دیتا در این نوع ارتباطات بسیار اندک و ناچیز است.

 

در حال حاضر تمامی کشور های پیشرفته دارای صنعت مخابراتی – رادیویی و رسانه ای فیبر نوری می باشند و تنها کشورهای در حال توسعه به علت عدم شناخت از تکنولوژی فیبر نوری و یا عدم توانایی در پرداخت هزینه های تکتولوژی فیبر نوری از این نوع شبکه استفاده نمی کنند. تقریبا تمامی خطوط اینترنت پر سرعت دنیا فیبر نوری می باشند. بسیاری از BTS های مخابراتی نیز در جمع شبکه های فیبر نوری در اکثر نقاط دنیا قرار دارند. بنابر این دستگاه های فیوژن مهم ترین عمل را در ارتباط بین کابل های فیبر نوری انجام می دهند.

testfiber(1)

بازگشت